Oroszkrémtorta

default user icon
9 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 16 szelethez:
  • 1 kerek piskótatorta (24-26 cm átmérőjű),
  • 5 dkg cukrozott narancshéj,
  • 5 dkg cukrozott citromhéj,
  • 10 dkg mazsola,
  • 1 dl rum,
  • 3 dl tej,
  • fél rúd vanília,
  • 1,5 dkg zselatin,
  • 3 tojássárgája,
  • 20 dkg cukor,
  • fél citrom reszelt héja,
  • 4 dl tejszín
  • a díszítéshez:
  • 2 babapiskóta,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 tasak vaníliás cukor,
  • 1 tasak habfixáló,
  • 1 evőkanál pirított mandulaforgács,
  • 16 szem cukrozott cseresznye

Elkészítés

    Elkészítés:

    1. A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk, és a mazsolával együtt meglocsoljuk a rummal, 1 órát érleljük benne.

    2. A tejet felforraljuk a felhasított vaníliával, hagyjuk langyosra hűlni, leszűrjük. A zselatint vízben beáztatjuk (a tasakon lévő utasítás szerint).

    3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, apránként hozzáadjuk a vaníliás tejet, vízfürdőben, állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, és elkeverjük benne, hagyjuk kihűlni.

    4. A tejszínt kemény habbá verjük, és kíméletesen a krémhez adjuk. Belekeverjük a mazsolát és a cukrozott gyümölcsöket.

    5. A piskótatortát 3 lapra vágjuk, arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel - jusson az oldalára és a tetejére is. A babapiskótát megreszeljük, beszórjuk vele a torta oldalát, 3-4 órára hidegre tesszük.

    6. Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük, és habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Megszórjuk a pirított mandulával, a cukrozott cseresznyeszemekkel díszítjük, csokoládébóbitákkal csinosíthatjuk.

    1 szelet: 979 kJ/238 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kun erzsi 4 évvel ezelőtt
A krémet nem lehetett besűríteni így, nekem kellett hozzá 2 csomag expressz zselatin is....És pár száz új idegszál, mert a kevergetés és mérgelődés közben elpattantak...Amúgy finom lett, elfogyott mind, de többet nem csinálnám meg.
Csapó Ágnes 5 évvel ezelőtt
A krém tényleg lassan sűrűsödik, de türelem kérdése csak. Kicsit édes lett nekem is, pedig én csak 15 dkg cukrot tettem bele. Legközelebb kevesebbet teszek bele, mert még sokszor meg fogom sütni! Köszönöm a receptet.
Bánki Julianna 6 évvel ezelőtt
Isten finom!! Én mondjuk egy nagyon kis keményítőt tettem a krémbe, hogy kicsit sűrűbb legyen, de anélkül is j lett volna! Nagyon szépen köszönjük a receptet:)
Jakus Bernadett 6 évvel ezelőtt
Szépen besűrűsödik a krém, csak türelem kell hozzá, nekem elég lassan ment gőz felett, viszont tényleg nem ég le és nem csomósodik. Nekem kicsit sok benne a cukor, túl édes lett. Próbáltam ellensúlyozni kis citromlével, de legközelebb biztos kevesebb cukorral készítem. Egyébként nagyon tetszik a recept, finom lett!
ka 7 évvel ezelőtt
Kedves Mimi! Ez elég gáz, ha nem tudod, mi a vízfürdő, és ráadásul még hangoztatod is. Aki picit odafigyel a konyhaművészetre és az internetről csinál meg valamit, annak nem igazán okozhat problémát egy ilyen dolog. Ha már csináltál több tortát, akkor azok milyenek voltak?! Mert pl a tortabevonót is legegyszerűbb vízfürdőben olvasztani. De van egy csoda találmány az interneten, a neve gugli, oda beírod hogy vízfürdő, és csodák csodája, az első találatra egy leírást talász, amin talán gyenge képességeid ellenére is el tudsz igazodni, ha nem akkor tessék: \"Gőz- és vízfürdő használata VÍZFÜRDŐ KÉSZÍTÉSE Elsősorban az étel túlmelegedésétől, leégésétől véd a vízfürdő alkalmazása. Ilyenkor az edényünket egy nagyobb lábasban állítjuk a tűzhelyre, és annyi vizet öntünk alá, hogy az még véletlenül se folyjon bele az ételbe. \" Ennyi. Ja és férfi vagyok, és tök jó a recept, meg fogom csinálni, mert nagyon tetszik. Csak sajnálni tudlak a bénaságodért, és azért hogy ezt még hangoztatod is felháborodva.
Török Enikő 7 évvel ezelőtt
Egyszerűen elkészíthetetlen :S Nagyon ideges vagyok ,mert kb 2 órát \"szenvedtem \" vele....és mindent a leírások szerint csináltam...nem ez az első tortám. Nem értettem azt amikor azt írta hogy amikor a krémet sűrűre keverem akkor vízfürdővel kell megcsinálni. Mi az a vízfürdő ? Hány dl vagy l ?:) Na mindegy most hagyom a piskótámat és nézek egy másik krémreceptet és talán holnap megcsinálom.
S.E. 8 évvel ezelőtt
Én is kipróbáltam, szerintem jó a recept. Zselatinból csak 1 dkg-ot tettem bele, és a krém nagyon jó lett. Besűrűsödik, nem csomós. Finom lett.
Vaskó Vasas Gabriella 9 évvel ezelőtt
Mindent a leírások szerint csináltam, és a végén egy puncstortának nevezhető vmi lett belőle. Nem lehet a krémet megcsinálni. Nem sűrűsödik be.
gododiana 10 évvel ezelőtt
Az 1,5 dkg zselatin nagyon sok! Lehetetlen vele normális krémet csinálni! Az egész összecsomósodik! Ehetetlenné válik!

Hasonló Receptek

Magazin