Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Oroszkrémtorta tejszínesen

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Oroszkrémtorta tejszínesen

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 114
  • Elküldve: 43

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • A krémhez:
  • 1 csomag (40g) vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 5 dkg mazsola
  • 3 cl rum vagy 1 teáskanál rumaroma
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál zselatin
  • A díszítéshez:
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját és fehérjét különválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, majd a sárgáját az aromával és a cukorral szintén robotgéppel habosítom 1-2 percig. Utána a két tojásos masszát a liszttel és a sütőporral jól eldolgozom. (Bevallom, bár nem így tanítottak piskótát sütni, én ezt is robotgéppel szoktam szép arányosra elkeverni, nem óvatosan fakanállal, mint a nagyszüleink, és tökéletes így is.) Előmelegített sütőben megsütöm. Ha a piskóta kihűlt, 3 részre vágom.

Amíg a piskóta sül elkészítem a vaníliás alapot. Ehhez a pudingport a tejjel és a cukorral meg az aromával jól elkeverem, és vízgőzre téve sűrű krémmé főzöm. (Amennyiben rendes sütőrumot használsz, azt csak a végén keverd a krémhez, ha már készen van.) Hagyom teljesen kihűlni.

A mazsolát kb. 1 dl vízzel felforralom, majd jól leöblítem, lecsöpögtetem.

Az 5 dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.

A zselatint kb. 0,5 dl hideg vízben feloldom, majd mikróban felforralom. Vigyázz, könnyen kifut! (ki van próbálva:)) )

A tejszínt a vaníliás krémmel meg a mazsolával robotgép 1- es fokozatán jól eldolgozom, hogy teljesen homogén legyen, utána a kihűlt zselatint is belecsorgatom, és azt is elkeverem benne.

A krémet a 3 tortalap között egyenletesen elkenem, és ha marad, akkor még mehet a tetejére is. Jó, ha ezután legalább 1 éjszakát pihen a hűtőben.

A díszítéshez a fél liter tejszínt a vaníliás cukorral meg a habfixálóval kemény habbá verem, bevonom vele a tortát, tetszés szerint díszítem.

Megjegyzés:

Nem egy kalória szegény torta, de az oroszkrémhez ez a sok vaníliás tejszín isteni finom!

Egyszerű és gyors torta, és a díszítésnél csak a fantáziánk szabhat határt. Jó étvágyat hozzá! A tortát Rózsa Krisztina cukorvirágai tették igazán ünnepivé.

A receptet és a fotót Ancsiska küldte, további fotót ANTALES78 küldött a recepthez. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Ancsiska receptjeiből:
Fahéjas-tejfölös lángos
Oroszkrémtorta tejszínesen
Részeges madártej (pohárkrém)
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 11 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. április 19. (szombat) 09:58
    A család szerint finomabb, mint a cukrászdai. Érdemes kipróbálni mindenkinek!
    ANTALES78 szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Vörösboros tarhonyaleves Vörösboros tarhonyaleves
Extra csokis brownie málnával Extra csokis brownie málnával
Zöldborsókrémleves parmezános vajgaluskával Zöldborsókrémleves parmezános vajgaluskával
Töltött túrópalacsinta - édesen és sósan! Töltött túrópalacsinta - édesen és sósan!
Színes fasírt: a gyerekek kedvence Színes fasírt: a gyerekek kedvence
Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval
Mulatt hamburgerzsemle Mulatt hamburgerzsemle
Húspogácsa céklával Húspogácsa céklával
Húsos-zöldséges nyárs grillezéshez Húsos-zöldséges nyárs grillezéshez
Klasszikus görög saláta Klasszikus görög saláta
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124922_pizzaguiness_110.jpg Megdőlt a Guiness rekord - ekkora pizzát még nem láttál!

Világrekordot döntött milánói szakácsok nyolcvan fős csapata: elkészítették a világ leghosszabb pizzáját. Az elkészült pizza…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124918_hagyma_110.jpg Gyógyító hagymák - melyik fajta miért egészséges?

Mindegyik fajtának jelentős a kénes fokhagymaolaj-tartalma, az egyes típusok ízét éppen ennek az anyagnak a mennyisége határozza…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124916_kenyer_2_110.jpg Kenyérválasztás: attól, hogy barna, még nem biztos, hogy egészséges

A kenyér sokunk táplálkozásának egyik alappillérét képzi, melyet nap mint nap fogyasztunk, mégis olyan keveset tudunk készítési…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124912_dietatevhitek_110.jpg A tészta hízlal, a light fogyaszt - 11 fogyókúrás tévhit

Eddig úgy tudtad, hogy a teljes kiőrlésű kenyér fogyaszt, a light termékeket pedig bátran eheted? Akkor bizony te is a fogyókúrás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124907_horvato_gasztro_110.jpg Burek, prsut, plejskavica - kóstold meg Horvátországot!

Barátságos halászfalvak, pálmafás tengerpartok, hamisítatlan délszláv ízek - és mindez a szomszédban: Horvátország igazán ideális…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124895_olajok_110.jpg Kisokos: amit a sütésre-főzésre használt olajokról tudni érdemes

Bár egyre többen választják az egészséges kókuszolajat vagy az újra felkapott mangalicazsírt sütéshez és főzéshez, azért a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124891_palacsinta_110.jpg A tökéletes a palacsinta - minden a recepttől a megvalósításig

Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124903_meggy_furt_110.jpg 4 szuper dolog, amit lehet, hogy nem tudtál a meggyről

A mélybordó színű, savanykás gyümölcs számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, egészségre gyakorolt jótékony hatását tudományos…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept