Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Oroszkrémtorta tejszínesen

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Oroszkrémtorta tejszínesen

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 111
  • Elküldve: 37

Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • A krémhez:
  • 1 csomag (40g) vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 5 dkg mazsola
  • 3 cl rum vagy 1 teáskanál rumaroma
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál zselatin
  • A díszítéshez:
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját és fehérjét különválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, majd a sárgáját az aromával és a cukorral szintén robotgéppel habosítom 1-2 percig. Utána a két tojásos masszát a liszttel és a sütőporral jól eldolgozom. (Bevallom, bár nem így tanítottak piskótát sütni, én ezt is robotgéppel szoktam szép arányosra elkeverni, nem óvatosan fakanállal, mint a nagyszüleink, és tökéletes így is.) Előmelegített sütőben megsütöm. Ha a piskóta kihűlt, 3 részre vágom.

Amíg a piskóta sül elkészítem a vaníliás alapot. Ehhez a pudingport a tejjel és a cukorral meg az aromával jól elkeverem, és vízgőzre téve sűrű krémmé főzöm. (Amennyiben rendes sütőrumot használsz, azt csak a végén keverd a krémhez, ha már készen van.) Hagyom teljesen kihűlni.

A mazsolát kb. 1 dl vízzel felforralom, majd jól leöblítem, lecsöpögtetem.

Az 5 dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.

A zselatint kb. 0,5 dl hideg vízben feloldom, majd mikróban felforralom. Vigyázz, könnyen kifut! (ki van próbálva:)) )

A tejszínt a vaníliás krémmel meg a mazsolával robotgép 1- es fokozatán jól eldolgozom, hogy teljesen homogén legyen, utána a kihűlt zselatint is belecsorgatom, és azt is elkeverem benne.

A krémet a 3 tortalap között egyenletesen elkenem, és ha marad, akkor még mehet a tetejére is. Jó, ha ezután legalább 1 éjszakát pihen a hűtőben.

A díszítéshez a fél liter tejszínt a vaníliás cukorral meg a habfixálóval kemény habbá verem, bevonom vele a tortát, tetszés szerint díszítem.

Megjegyzés:

Nem egy kalória szegény torta, de az oroszkrémhez ez a sok vaníliás tejszín isteni finom!

Egyszerű és gyors torta, és a díszítésnél csak a fantáziánk szabhat határt. Jó étvágyat hozzá! A tortát Rózsa Krisztina cukorvirágai tették igazán ünnepivé.

A receptet és a fotót Ancsiska küldte, további fotót ANTALES78 küldött a recepthez. Köszönjük!

Ancsiska receptjeiből:
Fahéjas-tejfölös lángos
Oroszkrémtorta tejszínesen
Részeges madártej (pohárkrém)
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 11 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. április 19. (szombat) 09:58
    A család szerint finomabb, mint a cukrászdai. Érdemes kipróbálni mindenkinek!
    ANTALES78 szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Nyári kedvencünk: a lángos
Strandon vagy piacon kihagyhatatlan, de néha otthon is érdemes lángost készíteni! Kefires, joghurtos, burgonyás, káposztás változatban is nagyon finom, akár magában, akár tejföllel, sajttal, fokhagymával. !
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Diétás túrós pite Diétás túrós pite
Albert keksz (súlykontroll) Albert keksz (súlykontroll)
Intelligens krémes málnaöntettel Intelligens krémes málnaöntettel
Túrós rétes vaníliás görögdinnyével Túrós rétes vaníliás görögdinnyével
Lazac kukoricás kéregben Lazac kukoricás kéregben
Zöldség-gyümölcs gazpacho húsos levéllel Zöldség-gyümölcs gazpacho húsos levéllel
Málnás tiramisu III. Málnás tiramisu III.
Grillezett csirkeburger Grillezett csirkeburger
Grillezett oldalas kukoricával Grillezett oldalas kukoricával
Rántott szelet variációk (gluténmentes) Rántott szelet variációk (gluténmentes)
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122415_froccs-110.jpg Frissítő fröccs-variációk

A nyári meleg elengedhetetlen itala a vízzel hígított bor, vagyis a fröccs, amely hűsít, szomjat olt és finoman zsongít. Erre már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122407_cukkini-tian-110.jpg Cukkini-tian, egy régimódi ételkészítési eljárás újragondolva

Nyár van, valóságos cukkinidömping majdnem minden zöldségesnél. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint ebből a sokféleképp…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122386_vaniliafagyi-110.jpg Variációk vaníliafagyival

A jó vaníliafagylalt önmagában is tökéletes desszert. Nem komplikált az elkészítése házilag sem, persze a tökéletes eredményhez…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122353_hideg-leves-110.jpg Hideg levesek - főzés nélkül

A forró nyári napokon nem csak a hideg ételek okoznak élvezetet, hanem az is, ha elkészítésükhöz semmiféle – a meleget még…

Napi tipp
A piacokon megjelentek az első őszibarackok. Ha már nem bírjuk magában falni, akkor belekomponálhatjuk a hétvégi édességekbe. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept