Oroszkrémtorta tejszínesen

default user icon
11 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • A krémhez:
  • 1 csomag (40g) vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 5 dkg mazsola
  • 3 cl rum vagy 1 teáskanál rumaroma
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál zselatin
  • A díszítéshez:
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját és fehérjét különválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, majd a sárgáját az aromával és a cukorral szintén robotgéppel habosítom 1-2 percig. Utána a két tojásos masszát a liszttel és a sütőporral jól eldolgozom. (Bevallom, bár nem így tanítottak piskótát sütni, én ezt is robotgéppel szoktam szép arányosra elkeverni, nem óvatosan fakanállal, mint a nagyszüleink, és tökéletes így is.) Előmelegített sütőben megsütöm. Ha a piskóta kihűlt, 3 részre vágom.

    Amíg a piskóta sül elkészítem a vaníliás alapot. Ehhez a pudingport a tejjel és a cukorral meg az aromával jól elkeverem, és vízgőzre téve sűrű krémmé főzöm. (Amennyiben rendes sütőrumot használsz, azt csak a végén keverd a krémhez, ha már készen van.) Hagyom teljesen kihűlni.

    A mazsolát kb. 1 dl vízzel felforralom, majd jól leöblítem, lecsöpögtetem.

    Az 5 dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.

    A zselatint kb. 0,5 dl hideg vízben feloldom, majd mikróban felforralom. Vigyázz, könnyen kifut! (ki van próbálva:)) )

    A tejszínt a vaníliás krémmel meg a mazsolával robotgép 1- es fokozatán jól eldolgozom, hogy teljesen homogén legyen, utána a kihűlt zselatint is belecsorgatom, és azt is elkeverem benne.

    A krémet a 3 tortalap között egyenletesen elkenem, és ha marad, akkor még mehet a tetejére is. Jó, ha ezután legalább 1 éjszakát pihen a hűtőben.

    A díszítéshez a fél liter tejszínt a vaníliás cukorral meg a habfixálóval kemény habbá verem, bevonom vele a tortát, tetszés szerint díszítem.

Megjegyzés

Nem egy kalória szegény torta, de az oroszkrémhez ez a sok vaníliás tejszín isteni finom!

Egyszerű és gyors torta, és a díszítésnél csak a fantáziánk szabhat határt. Jó étvágyat hozzá! A tortát Rózsa Krisztina cukorvirágai tették igazán ünnepivé.

Kaszás Anett
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Antal Eszter 2 évvel ezelőtt
A család szerint finomabb, mint a cukrászdai. Érdemes kipróbálni mindenkinek!
Majoros Viktória 3 évvel ezelőtt
A tejszínhabot csak másnap szoktad rárakni? A holnapi szükkörű polgári esküvőnkre zeretném megcsinálni, de holnap már nem lesz időm a tejszínhabra attól tartok.. Nagyon köszi a választ előre is!
Szabó Zsuzsanna 4 évvel ezelőtt
A páromat szülinapjára leptem meg vele, mert ez a kedvence. Egyenesen imádta! Köszönöm a receptet, a dicsőség a Tiéd is! :)))
Kaszás Anett 4 évvel ezelőtt
Szia! Én raknék bele akkor is, bár az keményebb hab, mint a rendes tejszín és a krémet ha kifőzöd és kihűl az is kemény lesz. Volt már hogy csak habfixálót raktam a tejszínhez, mert nem volt itthon zselatin és úgy is tökéletes lett.
Ország Veronika 4 évvel ezelőtt
Sziasztok!SOS!Hogyha pl hullallából csinálom a tejszínt,akkor is kell bele zselatin???
Kisné Rácz Hajnalka 5 évvel ezelőtt
Szia! Nagyon finom a torta, már kétszer is megsütöttem. Szuper a recept,köszönet érte.
pappné rózsa andrea 6 évvel ezelőtt
Szia.Én is megsütöttem.Nagyon jól sikerült!
Kaszás Anett 6 évvel ezelőtt
Dehogy nem fog jól sikerülni. Egy sima 500 forintos habzsákkal csináltam a díszítést. A szépségét főleg a cukorvirágoknak köszönheti. Az ízét már inkább nekem. Nagyon finom és nem bonyolult, sütsz egy piskótát, összekeversz kétféle krémet meg felversz tejszínhabot. A habtejszínt én mindig 5 percre beteszem a fagyasztóba mielőtt átadnám a robotgépnek. Sok sikert mindenkinek!!!
Lengyel Jánosné 6 évvel ezelőtt
Nem hagyja a csillagot odatenni !:( 5 csillagos:))
Lengyel Jánosné 6 évvel ezelőtt
De gyönyörű!!:) Ki fogom próbálni, bár nekem tuti, nem fog így sikerülni!:(

Hasonló Receptek

Magazin