Elkészítés: Háromfelé vágjuk a piskótát, meglocsoljuk 1 dl víz, 5 dkg cukor és rum vagy rumaroma kiforralt keverékével.
Majd gőz felett elkészítjük a krémet: a 3 tojássárgáját 1 dkg liszttel, 1 csomag vaníliás cukorral, 5 dkg cukorral és fél dl tejjel kikeverjük, ha besűrűsödik, az 1 dl vízben kiforralt zselatint is hozzákeverjük. A kemény habbá vert tejszínhez keverjük óvatosan. Ne törjük!
A piskótalapokat megszórjuk mazsolával, és megtöltjük a krémmel. Úgy osszuk a lapok közé, hogy a külsejét is be tudjuk vonni vele. Majd díszítsük tetszés szerint.
Hűtőbe tesszük és rövid pihentetés után fogyasztható.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre