Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Orosz zöldbableves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertés rövidkaraj (egyben)
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 közepes zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 30 dkg burgonya
  • 1 üveg konzerv zöldbab vagy 50 dkg friss zöldbab
  • 1 szál babérlevél
  • 10 szem szemes bors
  • 5 evőkanál étolaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 pohár tejföl
  • 1 citrom
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A karajt 2 liter vízben feltesszük főni, majd belerakjuk a megtisztított, egészben hagyott sárgarépát, gyökeret, zellert, a vöröshagymát héjasan, a szemes borsot és 1 evőkanálnyi sót.

    Amikor a zöldségek megfőttek, kiszedjük egy tányérba.

    Kicsit később már a hús is megpuhul, és azt is kivesszük a levesből, amibe beletesszük a megtisztított és kis kockákra vágott burgonyát, a lecsurgatott zöldbabot és a babérlevelet. Ezek kb. 15 perc alatt megfőnek.

    Közben az étolajból és a lisztből világos rántást készítünk. Levéve a tűzről néhány perc múlva 1 dl hideg vízzel felengedve és a tejfölt beleöntve alaposan elkeverjük, és az egészet beleöntjük a levesbe, s összerottyantjuk.

    A kiszedett sárgarépát és gyökeret felkarikázva, a húst a csontról lefejtve, kis kockákra darabolva tálba tesszük, és ráöntjük a forró levest.

    Citromlével savanyítjuk, a tetejét pedig meghintjük az összevágott petrezselyemzölddel.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin