Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Orosz uborkás-gombás csirke kapros galuskával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,2-1,4 kg csirke
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 babérlevél
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál liszt
  • 10 dkg ecetes uborka
  • 1 kávéskanál csípős mustár
  • 1 késhegynyi szárított kakukkfű
  • 2-3 szál petrezselyemzöld
  • A galuskához:
  • liszt
  • tojás
  • kaporlevél

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkét megmossuk, 8 darabra vágjuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkarikázzuk, a gombát felszeljük.

    Vajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, 2 percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a babérlevelet, a bort, és fedő alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk (35-40 perc).

    Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A tejföl ben simára keverjük a lisztet és a mustárt. A húsdarabokat az edény egyik oldalára tesszük, a mártáshoz adjuk az uborkát és a tejföl t,
    megszórjuk kakukkfűvel, utána sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.

    Mély tálba szedjük, tetejét vágott petrezselyemmel díszítjük.

    Hagyományosan készített galuskával tálaljuk, amit meghintünk kaporlevéllel.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin