Elkészítés: A csirkét megmossuk, 8 darabra vágjuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkarikázzuk, a gombát felszeljük.
Vajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, 2 percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a babérlevelet, a bort, és fedő alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk (35-40 perc).
Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A tejfölben simára keverjük a lisztet és a mustárt. A húsdarabokat az edény egyik oldalára tesszük, a mártáshoz adjuk az uborkát és a tejfölt,
megszórjuk kakukkfűvel, utána sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
Mély tálba szedjük, tetejét vágott petrezselyemmel díszítjük.
Hagyományosan készített galuskával tálaljuk, amit meghintünk kaporlevéllel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre