Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orosz krémmel töltött gyümölcsös kosárkák

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tejszín
  • 1 üveg rumaroma
  • 35 dkg erdei gyümölcsmix
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a margarint, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, felvágjuk, és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákba tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  2. A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a pudingos krémmel. A gyümölcsöt lecsepegtetjük és belekeverjük a krémbe. Végül hozzáadjuk a rumaromát is. A kosárkákat megtöltjük a krémmel, és a tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés

Igazán mutatós, vendégváró sütemény! - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss