Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Orosz krémes

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 0,8 dkg sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg tejföl
  • A kakaóshoz:
  • 2 dkg kakaó
  • A tésztalapokra:
  • 1/2 üveg baracklekvár
  • 25 dkg dió
  • A krémhez:
  • 4 ek liszt
  • 34 dkg sűrített tej (cukrozott)
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • A tetejére:
  • 2 ek cukor
  • 10 dkg dió
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. A kapott tészta kb. 1/3-ad részét elvesszük, és beledolgozzuk a kakaót. A fehér tésztát háromfelé osztjuk, majd a hűtőbe tesszük pihenni. A kakaós tésztát is háromfelé osztjuk, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.
    2. A fehér lapokat 24×39 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsi hátoldalára tesszük. Megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a darabos dióval. Az első kakaós, fagyos tésztát ráreszeljük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A másik két lappal is ugyanígy járunk el.
    3. A krémhez a lisztet felfőzzük a sűrített tejjel, majd kihűtjük. Ezután a vajjal és a vaníliás cukorral jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és apránként hozzákeverjük. A lapokat megkenjük, egymásra helyezzük, és a tetejét is megkenjük a krémmel. A süteményt ezután néhány órára hűtőbe tesszük.
    4. A cukrot egy serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk, és a diót beleforgatjuk. Vajjal lekent tányérra borítjuk. Amikor kihűlt, aprítógépbe tesszük és felaprítjuk. A sütemény tetejét megszórjuk a karamelles aprított dióval, és szeletlve tálaljuk.

      FELEJTHETETLEN DIÓS SÜTIK, MELYEKKEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD >>> 

      BUKTA, FÁNK, ZSERBÓ ÉS DERELYE: LEKVÁROS FINOMSÁGOK>>> 

      A nagyi legjobb házi sütijei >>> 

Megjegyzés

Vasárnapi sütink volt. Nagyon finom krémmel készült, ajánlom az elkészítését.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin