Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orosz hússaláta tojással

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük. A burgonyákat meghámozzuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Az almát szintén meghámozzuk, és a savanyú uborkával együtt vékony kis csíkokra vágjuk.

A sertéshúst vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük.

A megfőtt burgonyát, a kihűtött sertéssültet és 4 darab főtt tojást a többi hozzávalóhoz hasonlóan csíkokra vágjuk.

A saláta összetevőit egy tálba tesszük, és a majonézzel elkevert tejföllel jól átforgatjuk.

Tálaláskor a salátát egy tányérra halmozzuk, és befedjük a maradék szeletelt főtt tojással. Jól lehűtjük, és egy tortához hasonlóan szeletenként tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss