Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orosz hússaláta IV.

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki teljesen.

A maradék sült húst (nálam most sült kacsamell), az almát és az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra. Az almát csepegtessük meg a citromlével, nehogy megbarnuljon.

Ezután az összes hozzávalót tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, majd óvatosan forgassuk össze. Végül öntsük rá a tartármártást, majd szintén óvatosan keverjük össze (vigyázzunk, nehogy a krumpli összetörjön).

Ezután fedjük le a tálat, majd tegyük be pár órára (vagy akár egész éjszakára) a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálalás előtt helyezzük a saláta tetejére a felszeletelt főtt tojást, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss