Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Orosz gombaleves

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Előző nap húsos marhacsontból, leveszöldségekkel egy szokásos marhahúslevest készítek, kihűlés után a megdermedt zsírt leszedem róla (ha nincs rá mód, akkor leveskockából készítem el).

A gyufaszál vastagságúra vágott sárgarépát a margarinon félig megdinsztelem, majd hozzáadom a vékonyra szelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább dinsztelem. Ezt követően a vékonyra szelt gombát adom hozzá (ha szárítottból készül, előtte 2 órával beáztatom).
Majd a kapor és a zöldség zöldje 3/4 részét nagyon apróra metélem és ezeket is hozzáadom, 1-2 perces dinsztelés után borsozom, sózom és felöntöm a húslevessel, 30 percig lassú tűzön főzöm.

Eközben a vékony hasábokra szelt burgonyát 2-3 cm-es darabokra vágom, forró olajon addig sütöm, míg a külső fele megkeményedik és halvány színe lesz. Papírtörlőn az olajat leitatom, és a levesbe teszem a burgonyát, pár percig forralom, hogy a közepe is átfőjön.

Végül a maradék kaprot és zöldség zöldet durvára vágom, kis tálban a leveshez kínálom. A sajtot apró kockára vágom, a tányérokon szétosztom, erre merem a levest.

Kínálhatunk még mellé pirított kenyérkockát, és tejföllel is lehet gazdagítani a levest.

Megjegyzés

A kaprot ne sajnáljuk, mert ez a leves lelke. - szekely165

Ezek is érdekelhetnek

Friss