Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Orosz gombaleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 liter húsleves
  • 20 dkg sárgarépa
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 30 dkg vegyes gomba (csiperke, vargánya, szegfű, stb…)
  • 20 dkg vékonyra szelt burgonya
  • 20 dkg emmentáli sajt
  • 1 csokor friss, zsenge kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg margarin
  • étolaj a sütéshez
  • őrölt fehérbors
  • ízlés szerint tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: Előző nap húsos marhacsontból, leveszöldségekkel egy szokásos marhahúslevest készítek, kihűlés után a megdermedt zsírt leszedem róla (ha nincs rá mód, akkor leveskockából készítem el).

    A gyufaszál vastagságúra vágott sárgarépát a margarinon félig megdinsztelem, majd hozzáadom a vékonyra szelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább dinsztelem. Ezt követően a vékonyra szelt gombát adom hozzá (ha szárítottból készül, előtte 2 órával beáztatom).
    Majd a kapor és a zöldség zöldje 3/4 részét nagyon apróra metélem és ezeket is hozzáadom, 1-2 perces dinsztelés után borsozom, sózom és felöntöm a húslevessel, 30 percig lassú tűzön főzöm.

    Eközben a vékony hasábokra szelt burgonyát 2-3 cm-es darabokra vágom, forró olajon addig sütöm, míg a külső fele megkeményedik és halvány színe lesz. Papírtörlőn az olajat leitatom, és a levesbe teszem a burgonyát, pár percig forralom, hogy a közepe is átfőjön.

    Végül a maradék kaprot és zöldség zöldet durvára vágom, kis tálban a leveshez kínálom. A sajtot apró kockára vágom, a tányérokon szétosztom, erre merem a levest.

    Kínálhatunk még mellé pirított kenyérkockát, és tejföllel is lehet gazdagítani a levest.

Megjegyzés

A kaprot ne sajnáljuk, mert ez a leves lelke.

szekely165
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin