Elkészítés: A mákos lap alapanyagait összedolgozom, és papírral bélelt tepsibe öntöm.
6 tojásból piskótát készítek, és a mákos tészta tetején egyenletesen, elsimítom, és 170 fokon 20-25 percig sütöm.
A rémhez 2 csomag vanília ízű pudingport 5 dl tejben simára felfőzök, ha kihűlt, 20-25 dkg margarinnal és 15 dkg cukorral habosra keverem.
1 egész citrom reszelt héját és levét belekeverem a krémbe. Megvárom, amíg a tészta kihűl, és egyenletesen rákenem.
A mázhoz a tortabevonó csokit gőz fölött felolvaszto, és 1/2 dl olajjal jól elkeverem, ha kihűlt, a krémre egyenletesen rákenem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre