Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ormánsági húsfalatok rizsropogóssal

MME MME
2
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg kicsontozott csirkecomb
  • 30 dkg sertéscomb
  • bors
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl olaj
  • csipetnyi ételízesítő
  • 1 dl tejföl
  • csipetnyi majoránna
  • főtt zöldborsó
  • A rizsropogóshoz:
  • 20 dkg rizs
  • 8 dkg húsos szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • bors
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat kisebb darabokra, a sertéscombokat szeletekre vágjuk. A húsokat megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukon elősütjük.

A sütés után megmaradt olajhoz 1 dl vizet öntünk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felforraljuk. Belekeverjük a tejfölt, 1 evőkanál lisztet, és majoránnával megszórjuk.

Egy tűzálló tálba rakjuk az elősütött húsokat, leöntjük az elkészített mártással, letakarjuk fóliával, és sütőben 20 percig pároljuk.

Ezután eltávolítjuk a fóliát, és megpirítjuk a tetejét.

A rizsropogóshoz a leöblített rizst 4 dl vízben addig főzzük, amíg a leve el nem fő.

A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, és ezzel együtt pirítjuk meg a hagymát. A vajból, lisztből és a tejből mártást készítünk, hozzáadjuk a kész rizst, a hagymás szalonnát és 1 egész tojást. Sóval, borssal ízesítjük, kihűtjük, golyó alakúra formázzuk, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban pirosra sütjük, és melegen, a főtt zöldborsóval tálaljuk a megsült húsfalatokat.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss