Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Őrizd meg a nyár kincseit!

Képzeld el, hogy annyi idő alatt, amíg ezt a cikket elolvasod, akár túl is lehetsz a befőzés javán!

Késő tavasz, nyárelő, nyár, nyárutó. Úgy is mondhatnánk: eper, sárgabarack, málna, szilva…

Sok finom, ízletes gyümölcs, amit nem csak természet adta formájukban élvezhetünk, és nem csak nyáron. Mindannyian szeretnénk minél többször, évszaktól függetlenül átélni ezt. Őrizzük meg a nyár kincseit! Befőzésre fel!

Valljuk be, a házi lekvárra gondolva mindannyiunknak beugrik a kép anyukánkról vagy nagymamánkról, aki a nyári hőségben napokig a tűzhely mellett tevékenykedett, hogy aztán a legtökéletesebb lekvárokat és dzsemeket tölthesse az üvegekbe. Azokért a pillanatokért, amikor apa, gyerkőc, unoka elismerő mosollyal kóstol bele az eredménybe.

Talán a pillanatot is mind fel tudjuk idézni, amikor végre megértettük, mi is a dunsztolás szó jelentése.

Nos, ez utóbbit mostantól el is felejthetjük…

A Dr. Oetker Dzsemfixeivel alapanyagtól függően elegendő 1-3 percig zubogva forralni a gyümölcsöt. Többféle termék közül választhatunk, annak megfelelően, hogy szilva, más gyümölcs befőzése vagy éppen sütésálló lekvár készítése a cél. De leemelhetjük a boltok polcairól a Dr. Oetker Befőzőcukrok valamelyikét is, amelyek komplett megoldást jelentenek, hiszen a tasak mindent tartalmaz, amire a befőzéshez szükség lehet.

A Dr. Oetker nem csak széles termékkínálatával, hanem inspiratív ötleteivel is hozzájárul a befőzés sikeréhez. Különleges és hagyományos receptekért, dekortippekért, tanácsokért mindenképpen érdemes ellátogatni a http://befozok.hu/ oldalra.


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss