Elkészítés: A lisztben jól elvegyítjük az élesztőt. A többi hozzávalót a megadott sorrendben hozzáadjuk, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával sima tésztává dolgozzuk össze. Lefedve meleg helyen kelni hagyjuk, amíg kétszeresére nő.
A tésztát egy kb. 40 cm hosszú hengerré formáljuk, és kb. 7 mm vastag négyszöggé nyújtjuk. Rákenjük a paradicsomszószt, és megszórjuk a sajttal. A tésztát feltekerjük, egyenletesen 50 cm hosszúra kihúzzuk, és csiga alakban feltekerjük.
A pizzacsigát egy kivajazott tepsibe helyezzük, és egy csatos tortaforma (28 cm átmérőjű) kivajazott oldalával körbekerítjük. Meleg helyen 35 percig kelni hagyjuk, majd a tepsit a sütő alsó felébe toljuk, és a tésztát megsütjük 180 fokon, légkeverés mellett, kb. 40 perc alatt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre