Óriás kagylótészta garnélával

Hozzávalók

  • 400 g óriás kagylótészta
  • 100 g vaj
  • 300 g garnéla (fagyasztott is jó)
  • 1 db citrom (lereszelt héja és kifacsart leve)
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Azután szűrjük és csepegtessük le.

    2.

    Forrósítsuk fel a vajat, és forgassuk át rajta a leöblített, szárazra törölt garnélákat. Adjuk hozzá a citromhéjat és -lét, majd forgassuk bele a tésztát a finomra aprított petrezselyemmel együtt. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Egy kevés reszelt citromhéjjal megszórva kínálhatjuk.


Füstölt lazaccal vagy fehér húsú halfilével elkészítve is fenséges. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin