Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Óriás gomba-burger zöldcitromos-rozmaringos joghurttal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 óriás fej csiperkegomba (tölteni való)
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt bors
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 evőkanál friss, aprított rozmaring
  • 1 lime reszelt héja és facsart leve
  • 4 hamburger zsemle
  • néhány levél saláta vagy 1 marék rukkola
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 lila hagyma, vékonyan felszeletelve
  • 2 sárga kaliforniai paprika, hosszanti csíkokba vágva, megsütve
  • 10 dkg krémes fetasajt

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított és tökjüktől megszabadított gombafejeket helyezzük sütőtálra. Keverjük össze az ecetet, az olajat, a sót és a borsot, majd egy konyhai ecset segítségével kenjük meg ezzel a keverékkel alaposan a gombafejeket. Hagyjuk pácolódni min. 15 percig. Melegítsük elő a sütőt grill fokozaton kb. 180 fokra.

    Ezután tegyük a gombákat az előmelegített sütőbe, és oldalanként süssük 5-6 percig, majd vegyük ki a sütőből, és töltsük meg a krémes fetával.

    Amíg sül a gomba, keverjük össze a joghurtot az aprított rozmaringgal, a lime héjával és levével. A kaliforniai paprikákat vágjuk csíkokra, és pici olajon, kis sóval meghintve pároljuk meg néhány perc alatt. A paradicsomot és a lilahagymát karikázzuk fel.

    A zsemléket vágjuk félbe, és egy serpenyőben néhány pillanat alatt pirítsuk meg a vágott felületüket, majd kenjük meg a fűszeres joghurttal.

    Állítsuk össze a hamburgert: pakoljuk bele a salátát, a felszeletelt paradicsomot és lilahagymát, a sült paprikát, majd a fetával tötltött gombát, locsoljuk meg a maradék fűszeres joghurttal, helyezzük rá a kalapját, és frissen tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin