A vaj 80%-át a liszt 20%-ával összegyúrjuk és felhasználásig a hűtőbne pihentetjük. A maradék lisztből és vajból, a só, az ecet és a víz hozzáadásával meggyúrjuk az tésztát. A simára gyúrt tésztát -ha az edény falától vagy az asztaltól elválik -, lisztezett munkaasztalon kigömbölyítjük, a felületét késsel bevagdossuk, és 20-25 percig pihentetjük.
A vajas masszát a pihentetett tésztába gyúrjuk, majd a kinyújtott tésztát egyszer szimplán, egyszer duplán meghajtogatjuk, majd 20-30 percig pihentetjük.
Pihentetés után a tésztát ismét félbe, majd még félbe hatjuk, tehát a vajas tésztát összesen négyszer hajtogatjuk. Utolsó hajtogatás után a tésztát további 20-30 percig pihentetjük. Egy részét kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk és feltekerjük a tölcsér sütőformára, majd 230-250 fokon aranybarnára sütjük, majd a tölcsérformán hagyjuk kihűlni.
A krémhez habtejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét a porcukorral és a vaníliával elkeverjük, majd hozzákeverjük a felvert tejszínt és beletördeljük a kekszeket. Ha nem szeretnénk nagyobb kekszdarabokat a krémbe, daráljuk le az Oreot.
A krémbe belekeverjük az előzőleg hideg vízbe áztatott ajd kicsavart zselatint. (A krém egy kicsit lágynak tűnhet, de a hűtőben majd megszilárdul.)
Egy habzsák segítségével megtöltjük a tésztatölcséreket, a tetejét összetört oreódarabkákkal díszítjük.