Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oreós-tejszínes krémes

60 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, a felét a sárgájához, a másik felét a fehérjéhez adjuk, majd mindkettőt habosra verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájába szitáljuk, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a rumaromával összekevert tejet. Folyamatosan keverjük, végül lazán hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot is.
  2. A kapott tésztát elfelezzük, az egyikhez hozzákeverjük a kakaót, a másikhoz a darált diót. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 12 perc alatt külön-külön készre sütjük.
  3. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, és még forrón belekeverjük a cukrot. Miután langyosra hűlt, alaposan elkeverjük benne a margarint.
  4. A diós lapra rákenjük a krém felét, majd kirakjuk babapiskótával, amit előtte meleg, rumos tejbe mártunk egy pillanatra (tényleg csak egy pillanatra mártsuk bele, ne áztassuk el a babapiskótákat). Megkenjük a krém másik felével, majd ráborítjuk a kakaós lapot is.
  5. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap kockákra szeleteljük, és a tetejét tejszínhabbal és félbevágott oreo kekszekkel díszítjük. 

Megjegyzés

35x35 cm-es tepsiben készült. Nagyon finom mutatós sütemény. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss