A a tészta hozzávalóit összekavarom, úgy, hogy jó tapadós massza legyen belőle. Kibélelem a muffin formát sütőpapírral, és kosarat formázok, tehát körbe tapasztom a masszával. Sütőbe 50°C-on sütöm, ameddig szép arany színe nem lesz a tésztának. Hagyom kihűlni a kosárkákat.
Összekeverem a krém hozzávalóit, majd a kihűlt kosárkákba beleöntöm őket vigyázva arra, hogy túl ne csorduljon, mert a szélére ég! Újra berakom a sütőbe, szintén 50°C-on, akkor jó, amikor a teteje bebőrösödik és megpirul egy kicsit. Ezután én a muffin formával együtt 2-3 órára a hűtőbe raktam. Ez idő eltelte után kiszedtem őket a formából és a sütőpapírból.
A díszítéshez való anyagokat megolvasztom, és kanállal a tetejükre kanalazom, majd össze török még pár kekszet és a folyékony állagú csokoládéba belenyomkodom, bele teszem még a csoki cseppeket (elhagyható), majd újra hűtőbe rakom, de akár már fogyaszthatom is!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre