Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oreo torta

55 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az oreo torta elkészítéséhez első lépésként összeállítjuk a tortalapot. Ehhez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, 170 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a keményre vert tejszínhabot. A zselatint 1 dl vízben kevergetve felforraljuk, majd a joghurtos krémhez adjuk, végül az egészhez hozzákeverjük az összetört kekszet is. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.
  3. Az oreo torta díszítéséhez 6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük, majd a torta tetejére szórjuk.
  4. A tortaforma szélét levesszük, a tortát tálcára helyezzük. A díszítéshez használt habtejszínt is felverjük, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket 1-1 fél oreo keksszel díszítjük. Az oldalára kinyomjuk a maradék tejszínt.

Megjegyzés

A család kedvence lett. Jó ideje szemezgettem vele, mire megalkottam a saját tortámat. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss