Az oreo torta elkészítéséhez első lépésként összeállítjuk a tortalapot. Ehhez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, 170 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a keményre vert tejszínhabot. A zselatint 1 dl vízben kevergetve felforraljuk, majd a joghurtos krémhez adjuk, végül az egészhez hozzákeverjük az összetört kekszet is. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.
Az oreo torta díszítéséhez 6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük, majd a torta tetejére szórjuk.
A tortaforma szélét levesszük, a tortát tálcára helyezzük. A díszítéshez használt habtejszínt is felverjük, és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket 1-1 fél oreo keksszel díszítjük. Az oldalára kinyomjuk a maradék tejszínt.