Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Oreo torta házilag

1 2.3/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 16 dkg liszt
  • 6 dkg holland kakaó
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 2 dkg sütőpor
  • csipet só
  • 2 db tojás (közepes)
  • 24 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 14 dkg tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1,5 dl feketekávé
  • A krémhez:
  • 4 db tojássárga (közepes)
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 3,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 10 dkg porzselatin + 1 dl víz
  • 16 db Oreo keksz
  • A csokibevonathoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és egy csipet sóval, majd átszitáljuk. A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojásokat és a vaníliaaromát, majd robotgéppel simára keverjük. Ezután állandó keverés mellett először kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, majd hozzácsorgatjuk az olaj at és a feketekávét.
    2. Ezután szintén állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztes keveréket, majd simára keverjük. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 40-45 percig sütjük, tűpróbáig.(Légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütjük, és 30 perc után alufóliával letakarva sütjök tovább, nehogy túlsüljön a teteje.)
    3. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd egy liszttel megszórt sütőpapírra fordítjuk, úgy, hogy a teteje legyen alul. Hagyjuk teljesen kihűlni. (Sütés közben a tészta közepe kissé megemelkedik, és azért kell átfordítani, hogy szép egyenletes legyen kihűlés után.)
    4. A kekszet apró darabokra tördeljük, majd kétfelé osztjuk, és félretesszük. A mascarponét simára keverjük 5 dkg porcukorral, majd félretesszük. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd a hűtőbe tesszük felhasználásig.
    5. A tojássárgákat simára keverjük 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel és 1 dl tejjel. A maradék tejet megmelegítjük, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a tojássárgás keveréket. Ezután kevergetve, pár perc alatt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és kevergetve teljesen kihűtjük. (Ha kevergetve hűtjük ki, akkor szép sima krémet fogunk kapni.)
    6. Amikor a főzött krém kihűlt, hozzáadjuk a kikevert mascarponéhoz, majd szintén simára keverjük. 1 dl vizet forráspontig hevítünk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik és kihűl.
    7. Ezután a kihűlt zselatint a krémhez öntjük, és simára keverjük. Végül kivesszük a hűtőből az előzőleg kemény habbá vert Hulalát, és apránként, fakanállal a krémhez keverjük. (Egy kevés habot tegyünk félre a díszítéshez!)
    8. A teljesen kihűlt tésztát két egyforma részre vágjuk, majd az egyik lapot visszahelyezzük az előzőleg sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután egyenletesen rákenjük a krém 1/3-át, majd megszórjuk az apró darabokra tördelt keksz felével. Egyenletesen rákenjük a maradék krém felét, és megszórjuk a maradék keksszel. Végül egyenletesen rákenjük a megmaradt krémet, ráhelyezzük a másik tésztalapot, és tenyérrel kicsit lenyomkodjuk.
    9. A vajat felhevítjük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad és kihűl. Ezután egyenletesen bevonjuk vele a torta tetejét, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém és a csokoládé teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
    10. Tálalás előtt a tortát kivesszük a hűtőből, tálcára helyezzük, ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal és keksszel, majd felszeletelve kínáljuk.

    OREO SZELET SÜTÉS NÉLKÜL 

    Oreo shake 

    9 VISSZAUTASÍTHATATLAN OREÓS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

Megjegyzés

Az Oreo keksz már magában is nagyon finom, ezt pedig csakis fokozni tudjuk, ha egy krémes tortába belecsempésszük.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

lnk13
Kedves feltöltő! Egy 'csöppet' elírtál pár dolgot....amik elég lényegesek, pl vicc, hogy azt írod, 10 deka zselatin szükséges! Ugyanez a helyzet az 5 deka sütőporral. Bátorkodom megkérdezni, hogy tudsz-e átváltani? 50 gramm sütőpor kicsit sok lenne ebbe a piskótába. Jó lenne, ha javítva lennének, mert így a tudatlanok mégutóbb elhiszik ami ide van írva.

Hasonló Receptek

Magazin