Keress receptre vagy hozzávalóra

Oreo torta házilag

1 2.3/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 16 dkg liszt
  • 6 dkg holland kakaó
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 5 dkg sütőpor
  • csipet só
  • 2 db tojás (közepes)
  • 24 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 14 dkg tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1,5 dl lefőzött feketekávé
  • A krémhez:
  • 4 db tojássárga (közepes)
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 3,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 dl Hulala vagy habtejszín
  • 10 dkg porzselatin + 1 dl víz
  • 16 db Oreo keksz
  • A csokibevonathoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és egy csipet sóval, majd átszitáljuk. A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojásokat és a vaníliaaromát, majd robotgéppel simára keverjük. Ezután állandó keverés mellett először kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, majd hozzácsorgatjuk az olajat és a feketekávét is.
    2. Ezután szintén állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztes keveréket, majd simára keverjük. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 40-45 percig sütjük, tűpróbáig.(Légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütjük, és 30 perc után alufóliával letakarva sütjök tovább, nehogy túlsüljön a teteje.)
    3. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd egy liszttel megszórt sütőpapírra fordítjuk, úgy, hogy a teteje legyen alul. Hagyjuk teljesen kihűlni. (Sütés közben a tészta közepe kissé megemelkedik, és azért kell átfordítani, hogy szép egyenletes legyen kihűlés után.)
    4. A kekszet apró darabokra tördeljük, majd kétfelé osztjuk, és félretesszük. A mascarponét simára keverjük 5 dkg porcukorral, majd félretesszük. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd a hűtőbe tesszük felhasználásig.
    5. A tojássárgákat simára keverjük 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel és 1 dl tejjel. A maradék tejet megmelegítjük, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a tojássárgás keveréket. Ezután kevergetve, pár perc alatt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és kevergetve teljesen kihűtjük. (Ha kevergetve hűtjük ki, akkor szép sima krémet fogunk kapni.)
    6. Amikor a főzött krém kihűlt, hozzáadjuk a kikevert mascarponéhoz, majd szintén simára keverjük. 1 dl vizet forráspontig melegítünk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, amyg teljesen feloldódik és kihűl.
    7. Ezután a kihűlt zselatint a krémhez öntjük, és simára keverjük. Végül kivesszük a hűtőből az előzőleg kemény habbá vert Hulalát, és apránként, fakanállal a krémhez keverjük. (Egy kevés habot tegyünk félre a díszítéshez!)
    8. A teljesen kihűlt tésztát két egyforma részre vágjuk, majd az egyik lapot visszahelyezzük az előzőleg sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután egyenletesen rákenjük a krém 1/3-át, majd megszórjuk az apró darabokra tördelt keksz felével. Egyenletesen rákenjük a maradék krém felét, és megszórjuk a maradék keksszel. Végül egyenletesen rákenjük a megmaradt krémet, ráhelyezzük a másik tésztalapot, és tenyérrel kicsit lenyomkodjuk.
    9. A vajat felhevítjük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad és kihűl. Ezután egyenletesen bevonjuk vele a torta tetejét, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém és a csokoládé teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
    10. Tálalás előtt a tortát kivesszük a hűtőből, tálcára helyezzük, ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal és keksszel, majd felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Az Oreo keksz már magában is nagyon finom, ezt pedig csakis fokozni tudjuk, ha egy krémes tortába belecsempésszük.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

lnk13 1 hónappal ezelőtt
Kedves feltöltő! Egy 'csöppet' elírtál pár dolgot....amik elég lényegesek, pl vicc, hogy azt írod, 10 deka zselatin szükséges! Ugyanez a helyzet az 5 deka sütőporral. Bátorkodom megkérdezni, hogy tudsz-e átváltani? 50 gramm sütőpor kicsit sok lenne ebbe a piskótába. Jó lenne, ha javítva lennének, mert így a tudatlanok mégutóbb elhiszik ami ide van írva.

Hasonló Receptek

Magazin