A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd az étolajat. Végül hozzá keverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A kakaós masszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A másik piskótával is így járunk el. Lehet egyben is sütni a két lapot, ebben az esetben vízszíntesen ketté kell vágni.
Elkészítjük a krémet: a pudingport a cukorral, és a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük a mascarponéval, majd a kihűlt pudinggal kihabosítjuk. Egy keveset teszünk félre belőle a díszítéshez.
Az oreó kekszeket aprító gépben összetörjük, majd hozzákeverjük a krémhezk. Egyik tésztalapot a tálcára helyezzük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal.
A csokoládét a vajjal, étolajjal mikróban (vagy gőz fölött) felolvasztjuk, majd simára keverjük. A sütemény tetejére csurgatjuk, elsimítjuk, hogy egyenletes legyen a bevonat. Hagyjuk megdermedni.
Forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket, majd a hűtőbe tesszük egy jó órára. Ekkor már a bejelölt szeleteket szépen áttudjuk vágni. A félretett fehér krémből kis habrózsákat nyomunk egy szelet közepére.