A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliakivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, majd a krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojást is hozzáütjük, és addig keverjük, amíg simává, egyneművé válik. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és gyúrófejes robotgéppel 2-es, majd 3-as fokozaton bekeverjük, amíg összeáll sima tésztává.
Belisztezett deszkán 2-3 mm-esre kinyújtjuk a tésztát, és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A körök felének a tetejét egy másik, kisebb kiszúróval megnyomjuk, amitől a keksz szép mintássá válik.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk mindet, és előmelegített sütőben 160 fokon 7 perc alatt készre sütjük. (Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. Amikor kivesszük a sütőből, még puhának tűnik, de amikor kihűl, akkor finom roppanóssá válik.) Kihűtjük.
A krémet kivesszük a hűtőből, és a kihűlt keksz egyik felére 1 tk krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét, és összenyomjuk, amíg a krém eléri a kekszek széleit. Pár percre - amíg a krém megszilárdul - hűtőbe tesszük, és már fogyasztható is.