Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oreo keksz házilag

60 perc
bonyolult
átlagos
30 adag
Hozzávalók
  • A krémhez:
  • 7 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 5 ek tejszínhab
  • A tésztához:
  • 22,5 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 10 dkg holland kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliakivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, majd a krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojást is hozzáütjük, és addig keverjük, amíg simává, egyneművé válik. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és gyúrófejes robotgéppel 2-es, majd 3-as fokozaton bekeverjük, amíg összeáll sima tésztává.
  3. Belisztezett deszkán 2-3 mm-esre kinyújtjuk a tésztát, és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A körök felének a tetejét egy másik, kisebb kiszúróval megnyomjuk, amitől a keksz szép mintássá válik.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk mindet, és előmelegített sütőben 160 fokon 7 perc alatt készre sütjük. (Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. Amikor kivesszük a sütőből, még puhának tűnik, de amikor kihűl, akkor finom roppanóssá válik.) Kihűtjük.
  5. A krémet kivesszük a hűtőből, és a kihűlt keksz egyik felére 1 tk krémet teszünk, majd rátesszük a keksz másik felét, és összenyomjuk, amíg a krém eléri a kekszek széleit. Pár percre - amíg a krém megszilárdul - hűtőbe tesszük, és már fogyasztható is. 

    Még több szuper recept oreo keksszel >>> 

    OREO SAJTTORTA SÜTÉS NÉLKÜL >>> 

    OREÓS-TEJSZÍNES KRÉMES >>> 

    OREÓS MUFFIN EGYSZERŰEN >>> 

Megjegyzés

Régóta szerettem volna már ezt a finomságot elkészíteni. Sikerült a megfelelő receptre rátalálnom. 30 darab kekszre számíthatunk. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss