Elkészítés: Apróra kockázom a szalonnát, megpirítom, majd a hagymát is felkockázva beleteszem a bográcsba, ha kell, 1 jó kanál házi zsírt még hozzáadok.
A húst az erősebb inaktól megtisztítom, majd feldarabolom. A zöldpaprikát és paradicsomot szintén apróra szelve összekeverem a húskockákkal, és az aranysárgára pirult hagymára teszem. Kevergetve - míg a levét el nem főtte - párolom. Mielőtt felönteném, jó 2 kanál
pirospaprikát szórok a tetejére.
Ha a hús már majdnem kész, belerakom a fűszereket és még vizet is, hogy a kockára szelt krumplit is ellepje. Mindezt szabadtűzön 3 óra alatt meg-meg kapatva megfőzöm.
Az utolsó 10 percben 1-2 dl vörösborral és 1 szép piros cseresznyepaprikával ízesítem.
Jó puha kenyeret adok mellé. 6-8 személy repetával együtt is jóllakhat belőle. A lestyánleveleket tálalás előtt kiszedem, mert állás után kesernyés ízt adhat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre