Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Oregánós pogácsák - lépésről lépésre!

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt + a tálhoz
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dkg só
  • 1 tk fokhagymapor
  • 5 dl olívaolaj + a formázáshoz + a kenéshez
  • 8 dkg mogyoróbél (hántolatlan)
  • 8 dkg aszalt szilva
  • 8 dkg sonka
  • 6 dkg kapribooyó
  • 2 ek szárított oregánó

Elkészítés

    1. A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd hozzáadjuk a sót és a fokhagymaport. Hozzáöntünk 3 dl vizet, az olívaolajjal együtt, és laza tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, egy kilisztezett tálba tesszük, és meleg helyen, letakarva kelesszük a duplájára kb. 1 óra alatt.
    2. A tésztából kinyomkodjuk a levegőt, majd beolajozott kézzel harminc egyenlő részre osztjuk, és mindből gombócot formázunk. Elrendezzük őket sütőpapírral bélelt tepsiben, majd a tenyerünkkel kissé lelapítjuk őket .
    3. Elosztjuk a tésztakorongokon a mogyorót, az aszalt szilvát, a felaprított sonkát, a kapribogyót, és további kb. 15 percig kelesztjük őket. Ezután megkenjük a falatkákat egy kevés olívaolajjal, megszórjuk némi szárított oregánóval, és aranybarnára sütjük, 190 fokon kb. 15 perc alatt.

      VENDÉGVÁRÓ POGÁCSÁK >>> 

      VILÁGBAJNOK KELT TÉSZTÁK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin