Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oregánós-hagymás muffin

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl olaj (pirításhoz)
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 késhegyni szódabikarbóna
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 2 dl joghurt
  • 3 szál friss oregánó
  • 1 kisebb csokor snidling
  • őrölt feketebors
  • A díszítéshez:
  • reszelt sajt
  • snidling

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajban megpirítjuk. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónval elkeverjük. A margarint (érdemes darabokra vágni) a tojással habosra verjük, a joghurtot és a pirított hagymát hozzáadjuk. Apróra vágjuk a snidling 3/4 részét, és azt is belekeverjük a felaprított oregánóval együtt. Sóval, borssal ízesítjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát a kikent formába adagoljuk, majd 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve gyorsan megszórjuk kevés reszelt sajttal, hogy ráolvadjon, majd meghintjük a maradék felaprózott snidlinggel is. Langyosan és hidegen is nagyszerű.

Megjegyzés

A joghurt helyett nyugodtan használhatunk tejfölt, kefirt vagy akár ezek keverékét is.

Friss oregánót nem egy könnyű beszerezni, én mindig szárítottal csinálom, ebből bőven rakjunk a sütibe. - princessztike

Ezek is érdekelhetnek

Friss