Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Oregánós falatkák

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 10 g só
  • 300 g víz
  • 50 g extraszűz olívaolaj
  • 1 tk fokhagymapor
  • 2 ek szárított oregánó
  • A töltelékhez:
  • egész dióbél
  • sajt
  • olívabogyó
  • kapribogyó
  • kolbászkarika
  • ringli

Elkészítés

    1. Egy nagy tálban összemorzsoljuk a lisztet az élesztővel, majd hozzáadjuk a sót, apránként a vizet, az olívaolajat, a fokhagymaport és az oregánót. Összegyúrjuk egy laza tésztává. Egy nagyobb cipót formázunk belőle, és egy kilisztezett tálba tesszük, majd meleg helyen a duplájára kelesszük kb. 60 perc alatt.
    2. A tésztát átgyúrjuk, majd tenyerünket enyhén megolajozzuk, és diónyi golyókat formázunk belőle (kb. 30 darabot).
    3. A tésztagolyókat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és mindegyiknek a közepébe egy-egy kis mélyedést nyomunk. A kiválasztott tölteléket a mélyedésekbe nyomjuk.
    4. A tésztadarabokat letakarjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk tovább kelni kb. 15 percig. Kevés olívaolajjal megkenjük a tetejüket, és 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

      SÓS VENDÉGVÁRÓK >>> 

      15 EGYSZERŰ ÉDES ÉS SÓS VENDÉGVÁRÓ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin