Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oregánós csirke

MME MME
5 2.5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét megnyúzzuk, combjából a csöves csontokat kibontjuk, majd kb. 3 cm-es darabokra vágjuk minden részét. Törlőpapírral leszáritjuk, félretesszük. A tojásokat egy mély tálban felverjük, a sót, az oregánót, a parmezánt belekeverjük, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A csibedarabokat a keverékbe forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. A kisült falatkákat törlőpapírra szedjük. Köretnek párolt rizst adhatunk, de magában hidegen-melegen is fogyasztható.

Megjegyzés

A sok csontos rész miatt nem mindenki kedveli. Ha csak a filézett részeket készítjük el, úgy is nagyon fínom. - MME

Ezek is érdekelhetnek