Ördögfalat csirkéből

ördögfalat csirkéből

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 600 g csirkemellfilé
  • bors
  • 30 ml olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db csilipaprika
  • 400 g daraboltparadicsom-konzerv
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1.

    A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk fel szeletekre, kissé klopfoljuk ki azokat, és sózzuk, borsozzuk meg őket. Egy mélyebb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a hússzeletek mindkét oldalát. Azután szedjük át mindet tűzálló tálba.

    2.

    Közepes lángon pirítsuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékon a meghámozott, felaprított hagymát a kimagozott, felcsíkozott kaliforniai paprikával együtt kb. 2 percig. Azután adjuk hozzá a kimagozott, vékony csíkokra vágott csiliket, a darabolt paradicsomot a levével együtt, továbbá a cukrot, és főzzük további 5 percig.

    3.

    Végül sózzuk meg a keveréket, és öntsük a hússzeletekre. Szórjuk meg az egészet a finomra vágott petrezselyemmel, és süssük a 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin