Elkészítés: A tésztához a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd lazán beleforgatjuk a mákot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a fenti masszába forgatva egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb. 20 perc alatt megsütjük (érdemes papírral kibélelni, mert az állaga miatt könnyen leragadhat).
Elkészítjük a sárga krémet: a tejet a cukorral, a 6 tojás sárgájával és a pudingporral sűrűre főzzük. Miután kihűlt, a vajjal habosra keverjük, és a kihűlt tésztára kenjük.
A harmadik réteghez a habtejszínt a kakaóporral és a cukorral kemény habbá verjük. A sárga krém tetejére simítjuk, és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
Tálalás előtt ízlés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre