Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meghalt Anthony Bourdain díjnyertes tévés séf, riporter és író

default user icon
MME
A CNN munkatársa, az egyik legismertebb televíziós séf, riporter számos sikerkönyv szerzőjére franciaországi hotelszobájában találtak rá. 61 éves volt.

Anthony Bourdainre pénteken strasbourgi hotelszobájában találtak rá, a jelek szerint öngyilkos lett.

Bourdain dolgozni érkezett Franciaországba, Parts Unknown című, 2013 óta futó, tösszörös Emmy-díjas sorozatát forgatta a CNN -nek.

"Mély szomorúsággal erősítjük meg barátunk és kollégánk, Anthony Bourdain elhunyt" – írta közleményében a csatorna.

Bourdain – aki többször is járt Magyarországon – 2000-ben vált széles körben ismertté A konyhafőnök vallomásai - Mi zajlik a kulisszák mögött? című könyvével. Első tévésorozatát a Food Network számára készítette 2002-ben.

Amikor Bourdain 2014-ben Budapesten forgatott a Parts Unknown sorozatához, a gasztronómiai élmények mellett, a város építészte és hangulata is lenyűgözte.

"Sosem vonzódtam különösebben az építészethez, de Budapeten járva megértettem, hogy mit is lehet imádni ebben a művészetben. Elképesztően szép dolgokat hoztak létre ott" - nyilatkozta az epizód beharangozójában. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss