Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, az így kapott omlós tészta kétharmadához hozzáadjuk a kakaóport . A barna tésztát két cipóra osztjuk. 1 világos és két barna lapot nyújtunk.
A túrókrémhez áttörjük a túrót, majd a tojássárgákkal, a vajjal, a porcukorral alaposan összekeverjük. A citrom héjával és levével ízesítjük, a tejföllel lazítjuk. A tojásfehérjékből habot verünk, majd a túróhoz adjuk.
A tepsit kivajazzuk, a kinyújtott világos lapot beleterítjük, megkenjük a lekvárral, rátesszük a barna tészta feléből nyújtott egyik lapot. A túrókrémmel rétegezzük, és ráhelyezzük a második kakaós lapot. 150 fokon megsütjük. Ha kihűlt, be lehet vonni csokimázzal (de nem létszükséglet, az is elég, ha szitáltok rá porcukrot).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre