Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Omlós mustáros marhasült

default user icon
Ételfotók: © 2017 Jamie Oliver Enterprises Limited / Borító és szerzőfotók: ©2017 Paul Stuart / Magyar kiadás © 2018 Park Könyvkiadó, Budapest

Hozzávalók

  • 90 dkg marhalábszár, csont nélkül (de kérd el a csontot is a hentestől)
  • 50 dkg sárgarépa
  • 2 fej hagyma
  • 1,20 dl Worcestershire-szósz
  • 2 tk magos mustár

Elkészítés

    1. Melegítsd elő a sütőt 160 ºC-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyél fel egy nagy méretű, lapos tűzálló edényt erős lángra, és mellé egy másik, nagy méretű, tapadásmentes serpenyőt, szintén erős lángra. Vágd fel a húst 5 cm-es kockákra, forgasd össze egy kiadós adag fekete borssal és egy csipetnyi tengeri sóval, majd szárazon pirítsd a tűzforróra hevített serpenyőben a csonttal együtt 8 percig. 
    2. Közben mosd és tisztítsd meg a répát, aprítsd fel 5 cm-es darabokra, és tedd 1 evőkanál olívaolajjal a tűzálló edénybe. Tisztítsd meg és vágd negyedekre, majd szedd rétegeire a hagymát, tedd az edénybe, és keverd rendszeresen. Amikor a hús kezd szépen színesedni, tedd át a tűzálló edénybe, keverd hozzá a Worcestershire-szószt és a mustárt, és önts rá 800 ml forrásban lévő vizet.
    3. Fedd le, és a sütőben süsd 4 órán keresztül, vagy amíg a hús olyan puha nem lesz, hogy szinte szétolvad. Ha kell, lazítsd egy löket vízzel. Kóstold meg, sózd-borsozd meg, ahogy szereted, és tálalhatod. 

Megjegyzés

Ételfotók: © 2017 Jamie Oliver Enterprises Limited
Borító és szerzőfotók: ©2017 Paul Stuart
Magyar kiadás © 2018 Park Könyvkiadó, Budapest

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin