Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós mandulás csókok

5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a porcukrot, csipet sót, az őrölt, hámozott mandulát. Az egészet alaposan elkevertem, majd nagylyukú reszelőn belereszeltem a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal összemorzsoltam, a tojássárgájával tésztává dolgoztam. A fehérjét félretettem. A tésztát frissen tartó fóliába csomagoltam úgy, hogy nagyjából 3 cm vastag hengerré formáztam. 1 órán át pihentettem a hűtőszekrényben.

A kissé megkeményedett tésztát 1/2 cm vastag szeletekre vágtam, minden szeletből kis golyóbist formáztam.

Egy nagy tepsit sütőpapírral borítottam, a sütőt 160 fokra előmelegítettem.

A tojásfehérjét villával kissé felvertem. A szeletelt mandulát kissé összetörtem, tálba szórtam. A kis golyók közepébe egy méretes fakanál nyelével kis lyukat fúrtam ügyelve arra, hogy az aljukat véletlenül se szúrjam át. Az így kapott süteményeket előbb belemártottam a tojásfehérjébe, majd a mandulaszeletekbe.

Amikor mindegyikkel elkészültem, betettem a sütőbe, a hőmérsékletet 150 fokra mérsékeltem. 10-12 perc alatt világosra sütöttem. Néhány percet még a tepsiben hagytam várakozni a nagyon-nagyon omlós süteményeket, közben mindegyik közepére 1 mokkáskanálnyi szilvalekvárt biggyesztettem. Ezt követően a töltött csókokat rácson hagytam hűlni.

Nagyjából 1 órát hagytam őket várakozni, ennyi idő alatt a lekvár felszíne is kissé megszáradt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss