Elkészítés: A tészta valamennyi hozzávalóját sorrendben jól összedolgozzuk, 2 részre osztjuk, és frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk. A cukrot és a fahéjat 2 evőkanál vízzel felforraljuk, az almaszeleteket megpároljuk benne, hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a rumot.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kivajazunk és lisztezünk egy kerek (28 cm), kapcsos tortaformát. Az egyik tésztaadagot lisztezett felületen kinyújtjuk, és a formába fektetjük. A tésztát sütőpapírral letakarjuk, és nehezéknek szárazbabot szórunk rá (így a tészta sütés közben nem púposodik fel). A tésztát a sütőben 15 percig elősütjük, majd a nehezéket és a papírt eltávolítjuk (a sütőt működésben hagyjuk).
A tészta tetejére a vajat, a cukrot és a mézet kis edényben összeforraljuk, majd belekeverjük a mandulát és a 3 evőkanál tejszínt. Kicsit hűlni hagyjuk.
Az almatölteléket az elősütött tésztán egyenletesen elosztjuk. A maradék tésztát a forma méretére kinyújtjuk, beborítjuk vele a tölteléket, majd rákanalazzuk a mandulás masszát. A sütőben még 30 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Tejszínhabbal, vékonyszeletekre vágott almával díszítve tálaljuk.