Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Omlós linzer

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Omlós linzer

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 16
  • Elküldve: 1

Hozzávalók:

  • 21 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 14 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • A töltelékhez:
  • házi baracklekvár
  • A tetejére:
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a margarint és 2 tojássárgáját jól összegyúrjuk, majd legalább egy órán át, de akár fél napig is a hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán óvatosan kinyújtjuk, a sodrófára tekerjük, majd sütőpapírral borított normál méretű tepsibe tesszük. Villával megszurkáljuk, gázsütőben 5-ös fokozaton megsütjük. A tészta színe világos, ne menjen át kávészínbe.

Ha megsült, óvatosan a nyújtódeszkára csúsztatjuk, és hagyjuk kihűlni. Az egyik szélével párhuzamosan négy egyenlő csíkra vágjuk, 2 csíkot megkenünk baracklekvárral, vagy más savanykás lekvárral (nagyon jó ribizlizselével is), majd a két pucér lapot az 1-1 lekvárral kentre borítjuk.

Összekeverjük a tojás sárgáját a cukorral, és a tetejére kenjük. A színe inkább vajszínű, de gyerekeim csak sárgatetejűnek hívták. Az így kapott két lapot keresztben 1-1,5 cm széles csíkokra vágjuk, mikor tálaljuk. A spájzban napokig eláll.

Megjegyzés:

Megtaláltam Ducinagyi kézzel írt szakácskönyvét, és abból a gyermekeim által kiválónak talált és elkészített recepteket ajánlom mindenkinek.

A recepte Oporne küldte. Köszönjük!

oporne receptjeiből:
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Almás-gesztenyés bukta Almás-gesztenyés bukta
Diós-mazsolás rozsos kenyér Diós-mazsolás rozsos kenyér
Bolognai lasagne parmezános besamellel Bolognai lasagne parmezános besamellel
Lecsós nokedli virslivel Lecsós nokedli virslivel
Minestrone leves II. Minestrone leves II.
Vaníliás bundáskenyér eperöntettel Vaníliás bundáskenyér eperöntettel
Csíkos almatorta nugátkrémmel Csíkos almatorta nugátkrémmel
Zöldséges bulgurrizottóval töltött padlizsán Zöldséges bulgurrizottóval töltött padlizsán
Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve
Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122562_marcipanos-ricottas-pite110.jpg Marcipános-ricottás pite

Pitét sütni mindig jó is, izgalmas is, hisz az épp aktuálisan fellelhető gyümölcsökön kívül annyi finomság kerülhet két omlós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept