Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós linzer (pate sablée)

25 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az omlós linzer (pate sablée) elkészítéséhez a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk. Ebbe a mélyedésbe beledaraboljuk a vajat, beleszitáljuk a porcukrot, majd hozzáadunk egy csipet sót. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Amikor morzsalékos a keverék, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd fakannálla jól összedolgozzuk. Végül gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  3. A hűtőből kivett tésztát lisztezett munkalapon 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk a kekszeket.
  4. A kiszúrt tésztaformákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket lekenjük az előzőleg összekevert tojássárgás-tejes keverékkel. Ízlés szerint szeletelt mandulával is meg lehet szórni.
  5. A visszamaradt tésztát összegyúrjuk, majd kb. 3 cm átmérőjű hengert formálunk belőle. Ezután ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mutatóujjunkat a közepébe mélyedést nyomunk. A mélyedésbe közvetlenül a sütés előtt lekvárt kanalazunk.
  6. A lekváros kekszeket is a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt készre sütjük a sütiket. A sütőből kivéve rácsra szedjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Tálalás előtt a sütemények tetejét ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss