Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Omlós linzer (pate sablée)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Omlós linzer (pate sablée)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 21
  • Elküldve: 8

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • A lekenéshez:
  • 1 tojássárgája és 1 evőkanál tej
  • Valamint:
  • a lekvároshoz ízlés szerinti lekvár

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük, majd a közepébe mélyedést csinálunk. Ebbe a mélyedésbe beledaraboljuk a vajat, beleszitáljuk a porcukrot, majd hozzáadunk egy csipet sót. Elkezdjük összemorzsolni. Amikor már morzsalékos, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd jól összedolgozzuk, végül gyors mozdulatokkal, sima tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.

A hűtőből kivett tésztát 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, ízlés szerinti formákkal kiszúrjuk.

A kiszúrt tésztaformákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket lekenjük az előzőleg összekevert tojássárgás-tejes keverékkel. Ízlés szerint szeletelt mandulával is meg lehet szórni.

A visszamaradt tésztát összegyúrjuk, majd kb. 3 cm átmérőjű hengert formálunk belőle. Ezután 2 cm-es darabokra felvágjuk, és a tenyereink között mindegyikből labdát formázunk, majd egy kicsit kilapítjuk, és a mutatóujjunkat a közepébe nyomjuk. A mélyedésbe közvetlenül a sütés előtt ízlés szerinti lekvárt kanalazunk (én sütésálló baracklekvárt tettem bele).

Végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített sütőbe toljuk, és légkeverésnél 170 fokon, kb. 10 perc alatt készre sütjük a tésztát (hagyományos sütőnél kb. 200 fokon sütjük). A sütőből kivéve rácsra szedjük, majd teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt a sütemények tetejét ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!



kgizike receptjeiből:
Gyümölcssaláta édes tejföllel
Joghurtos fánk III.
Csokoládés gesztenyetorta
Mascarponés lazac-mousse
Profiterol tormakrémmel és füstölt lazaccal
Grillázskrémes csokoládétorta
Diótorta rumos-diós krémmel
Csőben sült paszternák
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Tartalmas téli egytálételek
Télen kell a kalória, és jólesik a meleg is, amíg a finom egytálétel készül... Káposztával, almával, babbal, füstölt hússal... Hmmm...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Túrós kölesfelfújt Túrós kölesfelfújt
Batyus csirkecomb Batyus csirkecomb
Almás palacsinta IV. Almás palacsinta IV.
Gyömbéres sárgarépa-krémleves II. Gyömbéres sárgarépa-krémleves II.
Gazdag bundáskenyér Gazdag bundáskenyér
Tejfölös burgonyaleves II. Tejfölös burgonyaleves II.
Serpenyős gyros pitában Serpenyős gyros pitában
Húsleves kacsafarhátból Húsleves kacsafarhátból
Kacsás kása Kacsás kása
Camembert sajtos melegszendvics almával és dióval Camembert sajtos melegszendvics almával és dióval
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123537_gombakremleves-110.jpg Gombakrémleves finoman fűszerezve

A krémlevesek ünnepnapokon, hétvégéken és hétköznapokon egyaránt jólesnek. Téli hidegben pedig valóságos energetizáló hatásuk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123543_csaszarmorzsa-110.jpg Császári morzsa

A császármorzsa vagy smarni a monarchia egyik igen kedvelt desszertje volt, s népszerűsége azóta is töretlen. Nem is csoda: a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123551_superbowl-110.jpg 10 szuper amerikai recept a Super Bowl 2015-re

Meccshez mindig jól jön egy kis harapnivaló, főleg ha társaságban szurkolunk. És ha már Super Bowl, stílusosan válasszunk most az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123549_spagetti-110.jpg Elsősegély a kamrából: a tészta

Mindannyian jól ismerjük azt a hó végi állapotot, amikor a családi költségvetés már a végét járja, és a kosztpénzből sem igazán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123519_peksutemeny-110.jpg Finomságok a házi pékségből

Vége-vége-vége mindennek! Már ami a vizsgákat, tanulást illeti, így az elmúlt héten jutott idő sok-sok olyan elfoglaltságra,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123532_tchibo-110.jpg 4 tipp egy profitól, hogyan egyen több zöldséget a családunk

A paleolit táplálkozás ma már senkit sem hagy hidegen – és ez így van jól. Kinek a vegetáriánus étrend, kinek a paleo,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123512_osi-gabona-110.jpg Ősi gabonák

Egyre több ősi gabona tűnik fel manapság az ismeretlenből. Míg a kilencvenes években a tönkölybúza jótékony hatásait ismertük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123497_low-carb-110.jpg Low carb, a szénhidrátszegény diéta

A csökkentett szénhidrátbevitelen alapuló diéta vagy életmód látványos és biztos fogyást ígér, viszonylag egyszerűen…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept