Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Omlós kacsa kókusztejes vörös curry mártással

default user icon
2

Hozzávalók

  • 2 db kacsamell (bőrös)
  • currypaszta (Thai red)
  • 400 ml Kókusztej
  • sárgarépa
  • ceruzabab (v. zöld)
  • brokkoli
  • fél fej vöröshagyma
  • zöldhagyma
  • liszt
  • húslevesalap
  • olaj
  • 1 teáskanál étkezési keményítő (sűrítéshez ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A kacsamell bőrét bevágjuk húsig, csíkozzuk vagy négyzeteket vágunk bele izlés szerint, enyhén besózzuk és megszórjuk liszttel majd belemasszírozzuk mindkét oldalába.
    2. Felkockázzuk a vöröshagymát és kissé lepirítjuk kevés olajon, adunk hozzá egy csipet sót, majd mehet bele a csíkokra vágott sárgarépa és a ceruzabab. Ezeket is kissé lepirítjuk.
    3. Ezután mehet bele a currypaszta és egy kevés víz vagy húslevesalap, kb 1 deci. Ha a paszta felolvadt, mehet bele a kókusztej.
    4. Belerakjuk a brokkolit is, kisebb darabokra szétszedve (a textura végett). Körülbelül 20-25 perc főzés után, kész vagyunk a mártással, de kóstoljuk meg a zöldségeket hogy megfőttek-e!
    5. Ha akarjuk egy kiskanálnyi étkezési keményítőt keverjünk el kb 0,75 dl lanygos vízben és adjuk a mártáshoz ha kissé sűrűbbre szeretnénk.

Megjegyzés

Nem találtam eddig jó omlós kacsa receptet kókusztejes red curryvel, úgyhogy utánanéztem hogy is van ez. Németorszégban kínai éttermekben ez a kedvenc fogásom, szerencsére sikerült reprodukálnom az ottani ízeket! Kár, hogy itthon nincs ilyen a kínai éttermekben, legalábbis a gyorsakban.

tobax87
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tobax87
Észre se vettem hogy ezt a rész kihagytam a receptből, bő olajban ropogósra sütöd a kacsamellet és aztán csíkokra vágod
marcus25
Mi tortenik a kacsa mellel? sutod vagy belefozod a curryba?

Hasonló Receptek

Magazin