Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Omlós diós kiflik

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor (+ a tálaláshoz)
  • 20 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint, majd kézzel simára dolgozzuk. Ezután egy zacskóba csomagolva néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
    2. Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egy kifliformát kibélelünk folpackkal.
    3. A tésztából kis darabokat tépünk, kisujjnyi rúddá sodorjuk, és a kibélelt kifliformába nyomkodjuk úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki a formából. A folpack segítségével kiemeljük a kiflit a formából, és a sütőpapíros tepsibe fektetjük. A műveletet addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.
    4. A tepsit 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és hőlégkeveréssel 15-20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

      FELEJTHETETLEN DIÓS SÜTIK, MELYEKKEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD >>> 

      A legjobb desszertek karácsonyra >>> 

      A LEGFINOMABB DIÓS KOCKA >>> 

Megjegyzés

A sütőből kivéve pár percet hagyjuk a tepsin, mert a kiflik ekkor még puhák és könnyen deformálódnak. Ha kihűltek, jól záródó fémdobozban tároljuk, ahol sokáig omlósak maradnak.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin