Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós diós holdkifli

75 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojás (sárgája)
  • 20 dkg tejföl
  • 1 db citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 50 dkg finomliszt
  • A kenéshez:
  • 2 ek zsír (olvasztott)
  • A töltelékhez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 ek cukor
  • 1 ek baracklekvár
  • 15 dkg darált dió

Elkészítés

  1. A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét és a vaníliás cukrot. Tovább keverjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.
  2. A tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd lekenjük olvasztott zsírral, feltekerjük, mint a bejglit és folpackba csomagoljuk. Hűtőbe tesszük 2 órára vagy a fagyasztóba fél órára.
  3. Ezután 2 mm vastagra nyújtjuk, majd egy nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvár és a darált diót. A masszát a korongok közepére tesszük és félholdra hajtjuk.
  4. A leesett tésztát újból összegyúrjuk, majd kör alakra nyújtjuk és 8 cikkre vágjuk. A szélesebb felére teszünk a töltelékből és felsodorjuk.
  5. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. 

SZILVALEKVÁROS PARASZTKIFLI>>> 

OMLÓS DIÓS-MÁKOS KIFLI>>> 

ALMÁS-DIÓS KIFLI>>> 

Megjegyzés

Ebből a tésztából más formákat is készíthetünk. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss