Keress receptre vagy hozzávalóra

Omlós diós holdkifli

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom leve
  • A kenéshez:
  • 2 ek olvasztott zsír
  • A töltelékhez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 ek cukor
  • 1 ek baracklekvár
  • 15 dkg darált dió

Elkészítés

    1. A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét és a vaníliás cukrot. Tovább keverjük ,majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.
    2. A tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt egyenként vékonyra kinyújtjuk, majd lekenjük olvasztott zsírral, feltekerjük, mint a bejglit és folpackba csomagoljuk. Hűtőbe tesszük 2 órára vagy a fagyasztóba fél órára.
    3. Ezután 2 mm vastagra nyújtjuk, majd egy nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvár és a darált diót. A masszát a korongok közepére tesszük és félholdra hajtjuk.
    4. A leesett tésztát újból összegyúrjuk, majd kör alakra nyújtjuk és 8 cikkre vágjuk. A szélesebb felére teszünk a töltelékből és felsodorjuk.
    5. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. 

Megjegyzés

Ebből a tésztából más formákat is készíthetünk.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek