Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Forraljunk vizet egy lábasban, majd a gőz fölött olvasszuk meg a felkockázott csokit, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat.
3. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgát keverjük habosra a cukorral.
4. Verjük habbá a fehérjét, majd keverjük a cukros tojássárgákhoz, végül óvatosan elegyítsük az olvasztott csokoládéval.
5. Vajazzunk ki egy tortaformát, majd öntsük bele a masszát, és tegyük az előmelegített sütőbe 20 percre.
6. Amíg sül, a mázhoz reszeljük le a maradék 10 dkg csokit. Melegítsük föl a tejszínt, szórjuk bele csokoládét. Kevergessük folyamatosan, míg felolvad. Ezután tegyük gőz fölé, hogy meleg maradjon, és egy kicsit besűrűsödjön.
7. Vegyük ki a csokitortát a sütőből, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd öntsük rá a mázat. Langyosan kínáljuk, esetleg egy gombóc vaníliafagylattal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre