Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós csokis-karamellás keksz - sütés nélkül!

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszeket zárható zacskóba tesszük, és egy sodrófával összetörjük. Ezután egy tálba tesszük, és hozzáöntjük az olvasztott vajat. Összekeverjük, majd egy muffinsütő mélyedéseibe teszünk 1-1 evőkanálnyit. Végül kézzel a mélyesések aljába simítjuk a tésztát, és két órára a fagyasztóba tesszük.
  2. A vizet felforraljuk cukorral, majd levesszük a tűzről, és hozzáadunk 0,5 bögre tejszínt és a vaníliát. Alaposan összekeverjük, majd mindegyik kekszalapra öntünk belőle egy adagot, és hűlni hagyjuk.
  3. A maradék tejszínt 1 percig mikrózzuk, majd egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a feldarabolt étcsokoládét . Addig keverjük, amíg homogén krém lesz belőle, majd szétosztjuk a karamellréteg tetején. Fogyasztás előtt 1 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kis tengeri sóval.

    Íme az elkészítés videón >>> 

13 ÉDES ÉS SÓS KARAMELLÁS FINOMSÁG, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss