Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós bukta

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük és pürésítjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és a tejjel, majd az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. Nyugalom, itt még picit ragacsos lesz!

Meleg víz fölé helyezett tálban 30 percet letakarva kelesztjük, majd átgyúrjuk erősen lisztezett felületen. Ezután kinyújtjuk kb. 1 cm-esre, 8x8 cm-es kockákra vágjuk, és megtöltjük tetszőleges, ízlésünknek megfelelő töltelékkel (lekvár, túró, csoki, puding stb.). Alaposan összenyomkodjuk, hogy ne tudjon kifolyni.

A batyukat az összeillesztéssel lefelé kiolajozott, magas oldalú tepsibe tesszük úgy, hogy minden batyut külön megkenünk olvasztott margarinnal, hagyjuk így még fél órát kelni, majd a tetejét megkenjük tojássárgájával (eközben már a sütő melegszik), majd 30-35 perc alatt, alsó-felső sütéssel barnára sütjük, közepes lángon.

A sütőből kivéve a bukták tetejét édes tejjel gazdagon megkenjük, konyharuhával letakarjuk kihűlésig, majd sütis dobozba tesszük. Másnap is finom!

Ezek is érdekelhetnek