Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Omlós almás pite

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 ek tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 4-5 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1/2 kk fahéj (őrölt)
  • A kenéshez:
  • 2 db tojásfehérje
  • A tálaláshoz:
  • porcukor

Elkészítés

    1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és félretesszük.
    2. A tésztához összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd belemorzsoljuk a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk (akkor jó, ha már nem ragacsos). Elfelezzük a tésztát, és az egyiket enyhén lisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, mint a tepsi, majd a kivajazott tepsibe fektetjük.
    3. Az almát kinyomkodjuk, összekeverjük a vaníliás cukorral, a zsemlemorzsával és a fahéjjal, majd egyenletesen a tésztára simítjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a töltelékre fektetjük. A tetejét lekenjük a simára kevert tojásfehérjével, majd több helyen megszurkáljuk.
    4. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. A pitét a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva, porcukorral a tetején tálaljuk.

      Még több almás recept >>> 

      Piték >>>

      Gyümölcsös finomságok >>>

      Házias fogások >>>

Megjegyzés

Még mutatósabb, ha a leeső tésztából a sütés előtt almát formálunk, és a tészta tetejére rakjuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

alomkep
Ha valaki szeretne tényleg finomat enni annak bátran ajánlom ,én kipróbáltam és tényleg nagyon finom. (cerbonának kipróbáltam a "szalagos fogós lisztjét süteményekhez" és ezzel még könnyebb és finomabb volt a tészta és a munkát is megkönnyítette) Köszönöm ezt a kiváló receptet :)

Hasonló Receptek

Magazin