Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Omlós almás pite tejfölösen

default user icon

Hozzávalók

  • A töltelékhez:
  • 2 kg alma (savanykás)
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tésztához:
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • A kenéshez:
  • 1 db tojásfehérje
  • A tálaláshoz:
  • porcukor

Elkészítés

    1. A megmosott almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, húsukat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a cukorral. Állni hagyjuk 10 percig, ezután kinyomkodjuk a levét, és összekeverjük az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral.
    2. A sütőporral és a sóval elvegyített lisztet keverőtálba szórjuk, és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját és a tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 20 percre.
    3. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és két részre osztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobb tésztadarabot lisztezett felületen kinyújtjuk a tepsivel megegyező méretű téglalappá, majd a kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe tesszük. Megszurkáljuk egy villával, majd rásimítjuk az almás tölteléket. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
    4. Kivesszük a sütőből, és az almára helyezzük a kisebbik kinyújtott tésztát. Megszúrkáljuk villával és megkenjük a felvert fehérjével. 35-40 percig sütjük. Ezután kivesszük, kissé hűlni hagyjuk, majd felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.

    ALMÁS PITE TEJFÖLÖSEN>>> 

    ALMÁS PITE GOLYÓ>>> 

    MORZSÁS ALMÁS PITE>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin