Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Omlós almás pite

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 20 dkg zsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 pohár tejföl (kicsi)
  • 2 kg alma
  • 5 ek cukor
  • 4 ek búzadara
  • fahéj

Elkészítés

    1. A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a tojást, a zsírt, a sót, a sütőport és a tejfölt. Ha keménynek találjuk, kevés tejet adhatunk hozzá. Legalább fél órára betesszük a hűtőbe.
    2. Közben az almát megmossuk, a magházat kivesszük, és vékony szeletekre vágjuk. Feltesszük főni 1 dl vízzel, a cukorral, majd, amikor már összesett és levet eresztett kissé, beleszórjuk a búzadarát. Együtt főzzük 3 percig. Amikor ez is megpuhult, hozzáadjuk a fahéjat, langyosra hűtjük.
    3. A tésztát 1/3-2/3 arányban felosztjuk. A nagyobbat 1 cm vastara nyújtjuk a tespi méretei szerinti nagyságúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a 2/3-nyi lapot, rátesszük a kihűlt almát és elsimítjuk rajta. 180 fokon 15 percig sütjük, majd ráhelyezzük a kisebb, kinyújtott lapot. Megszúrkáljuk és 160 fokon 30 percig sütjük. 

    MORZSÁS, RÁCSOS, KLASSZIKUS ÉS PALEO - 10 ZSENIÁLIS ALMÁS PITE RECEPT >>>

    13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

    ALMÁS PITE KLASSZIKUSAN, VAGY ÚJFAJTA ÍZESÍTÉSSEL: TÖBB, MINT 50 RECEPT! >>> 

Megjegyzés

A töltelék lehet más gyümölcs is: meggy, barack, cseresznye... Illetve tölthetjük túróval is.

cirmicica55
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

balkata
Milyen zsiradékkal készül, mert mi nem szeretjük a disznó zsírt. Talán baromfi zsír is jó?

Hasonló Receptek

Magazin